Aktív pihenés

A fizikai munka csökkenése, s ennek következtében mozgásszegény életmódunk szükségessé teszi, hogy az aktív kikapcsolódás különböző formái kapjanak mind fontosabb szerepet hétköznapjainkban. Az utóbbi évek magvalósult létesítményei, pl. a tó körüli kerékpárút, új vitorláskikötők, ill. a régiek bővítése, valamint a folyamatbanlévő beruházások is ebbe az irányba mutatnak, de a helyi programok összeállításánál is ez a felismerés kap elsődleges hangsúlyt, pl. kézműves foglalkozások gyermekeknek, turistautak karbantartása stb. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a kulturális programok száma csökken a településen, sőt az elmúlt esztendőkben tovább nőtt a különböző kiállítások, koncertek és egyéb rendezvények száma, és tartós otthonra találtak Csopakon a művészeti alkotótáborok is. Községünkben gyakorlatilag egész évben rendelkezésre állnak az aktív pihenés különböző formái, hiszen egy sor tevékenység, pl. természetjárás, pincelátogatásokkal összekapcsolt borkóstolók stb. nincsenek évszakhoz kötve. Bizonyos, hogy a lehetőségek évről-évre bővülni fognak.

Balatoni Élménypark Csopak

Veszprém és Csopak között, gyönyörűen parkosított környezetben várja visszatérő és új vendégeit a Balatoni Élménypark. A közel 4 hektáros zöld környezetben az izgalmas, extrém és szórakoztató játékok között a felnőttek is újra gyerekként játszhatnak, a gyerekek pedig önfeledten szórakozhatnak. Sokan vannak, akik már kipróbálták a nemrég felavatott különleges játékelemeket: a 15 méteres óriás ingát, az extrém csúszót, amely 18 méter magas toronyból indul és 300 méteren „siklik” az élménypark fölött, a biciklis drótkötélpályát 5 méter magasan és a kicsiknek szóló vizes játékokat. Emellett több tucatnyi játékelem, kisvasút és 100-nál is több akadályból álló drótkötélpálya várja a kalandorokat. Az élménypark üzemeltetői

Kneipp féle mezítlábas ösvény

Csopak Község Önkormányzata, 4.971.055,-Ft csökkentett összegű, vissza nem térítendő, támogatást nyert, a Balaton Fejlesztési Tanács által, 2014 évben meghirdetett Vízparti és egyéb közösségi területek fejlesztésének támogatására kiírt pályázaton. Támogatás, a Balaton törvény által előírt, vízpart-rehabilitációs tervben szereplő parti sétányok és/vagy a hozzá közvetlenül kapcsolódó zöldterületek kialakítására, fejlesztésére volt igényelhető. A pályázat keretében, a csopaki Ifjúsági sétány egy szakaszának fejlesztésére volt lehetőség.