Jásdi Pince
A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár -a borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 15 hektár területen. A borvidék zászlós borának alapanyaga Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is. A pince maga a XVIII. század végén épült, 1849-tol Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központjaként szolgált, és itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét. Jásdi István és Tamás Ervin blogja
Petrányi Pince
A Petrányi Borterasz rejtett kincsként működik a csopaki Szitahegyen, páratlan balatoni panorámával és családias vendégszeretettel. Havonta megújuló étlapunkon főként a helyi termelők szezonális alapanyagaival dolgozunk, boraink kimagasló eredményeket érnek el a hazai és nemzetközi borversenyeken. Borászunk 2018 óta Bakó Ambrus, aki a korszerű és hagyományos borászati technológiát ötvözve kihasználja a sajátos termőhelyben rejlő lehetőségeket. Töltsenek el egy felejthetetlen ebédet vagy vacsorát Magyarország Legszebb Kisbirtokán, ismerjék meg pincénk történetét, kóstoljanak bele borvidékünk jellegzetes ízeibe , ételeink és boraink tökéletes harmóniáján keresztül! 70 főig vállalunk borvacsorákat, üzleti ebédeket, csapatépítőket, borkóstolókat, családi rendezvényeket, baráti összejöveteleket, meghitt esküvőket! Egész évben szeretettel várjuk Vendégeinket! Látogassanak
Söptei Pince
Étterem: Csopak, Istenfia u. 5. Tel: 87/340 201; 30/520-8381 E-mail: sopteipince [at] sopteipince [dot] hu Alapítva : 1997 Nyitvatartás : december 21-februárig zárva Februártól: csütörtöktől- vasárnapig: 11-23 Májustól-októberig: keddtől-vasárnapig: 11-23 Novembertől- december 21-ig: csütörtöktől- vasárnapig: 11-23 Pincészet és Vinotéka: Tel: 30/520-8381 E-mail: sopteipince [at] sopteipince [dot] hu Nyitva tartás: hétfőtől-szombatig: 9-18
Szent Donát Borkúria
Pincészetünk alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése sokkal régebbi gyökerű. A birtokkönyvekben kutatva egészen a 19. század elejéig visszamenőleg találunk bejegyzéseket arra vonatkozóan, hogy felmenőink Csopakon éltek és szőlőbirtokkal rendelkeztek. Filozófia Birtokunk struktúráját apránként, önerőből igyekszünk kialakítani. Jelenleg 4 hektárnyi területen, Csopak legjobb fekvésű dűlőiben gazdálkodunk. Olyan emberi léptékű családi birtok kialakításán dolgozunk, ahol minden tőke egyenként számon tartható, mely a minőség és a hitelesség alapját jelenti. A szőlőfajták kiválasztásánál a borvidék hagyományait és területeink adottságait vesszük alapul. Célunk olyan egyedi borok készítése, melyek hűen tükrözik a csopaki termőhelyek sokszínűségét. Szent Donát szelleme Pincészetünk névadója
Tamás Pince
TAMÁS VALAMI MÁS! Csopak egyik legjobb adotságú szőlőtermőhellyel rendelkezik a világon. Szőlőteruletünk 2,5 ha negyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin.A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás ülledékből tevödik össze. A szubmediterrán klimának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott. A terület nagy előnye az a tóról viszaverődő plussz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek. Ennek a sok osszetevőnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudunk készíteni. A terület 60%-án Olaszrizling, 30%-án Cabernet franc, és hozzávetőleg 10%-án Syrah és Pinot noir van. A szőlőterületet saját magunk műveljük, és kizárólag ezt dolgozzuk fel borrá
Tóth Pince
Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Kékfrankos és Merlot fajtákkal. Az Olaszrizling bor kitűnő minőségét a hagyományos bakművelésű szőlő garantálja, melyen a Csopaki Kódex szigorú előírásai szerint történik a szőlőművelés. A pincében 1993-tól borpalackozás is történik. Minden évben palackozásra kerül a Kódex előírása szerint az Olaszrizling, Kiskordon Rozé valamint a jó évjáratokban a berekháti szőlőterületről késői szüretelésű rizling is. A
Varga Borház
Az általunk forgalmazott borok a Balaton északi partján termett szőlőkből készülnek, reduktívborkészítési eljárással. Főbb borfajtáink: Csopak jellegzetes fajtája az Olaszrizling és a Chardonnay. Ezenkívül forgalmazunk még: Zöldveltelinit, Szürkebarátot, Traminit és Kékfrankost. Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig: 07:00 - 16:00 szombat: 07:00 -14:00 vasárnap: zárva Családi vállalkozásunk jövőbeli elképzelései: - 2000 palack/órás palackozó-rendszer, melyen a saját borainkat szeretnénk palackozni. VARGA BORHÁZ H – 8229 Csopak, Simoga köz 6. Telefon/Fax: (00-36) 87-446-790 Internet: www.vargaborhaz.hu E-mail: varga [at] vargaborhaz [dot] hu