Kerékpárosbarát település

A projekt célja hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település a célcsoport számára elsődleges utazási célként jelenjen meg. Ehhez a már meglévő vonzerőkön és attrakciókon valamint a szolgáltatási kínálaton és szolgáltató szervezetek együttműködésén alapuló komplex kínálatot alakítunk ki. 

Pályázatot elnyerte:Csopak Község Önkormányzata (8229 Csopak Petőfi u. 2)
Támogató:Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet:Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Pályázat száma:KDOP-2.1.1/D-09-2009-0007
Megítélt támogatás:93 024 866,- Ft
Projekt elszámolható költsége:109 441 019,-Ft
Saját forrás:16 416 153,-Ft
Befejezés időpontja2011.05.31.
A projekt rövid összefoglalója:A projekt célja hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település a célcsoport számára elsődleges utazási célként jelenjen meg. Ehhez a már meglévő vonzerőkön és attrakciókon valamint a szolgáltatási kínálaton és szolgáltató szervezetek együttműködésén alapuló komplex kínálatot alakítunk ki. A beruházás során a Bringakörút egy kritikus szakaszát önálló nyomvonalú kerékpárúttal váltjuk ki. A kerékpárút mellé egy egyedülálló - a Balatoni nádasok élővilágát bemutató - öko kerékpáros pihenő helyet alakítunk ki, melynek része egy megfigyelő torony építése ill. tematikus megállóhelyek létrehozása. A területen felállítunk a balatonalmádi 0 kilométerkőtől számított távolságot jelző km követ. Kerékpár tárolókat helyezünk ki, kitáblázzuk a látnivalókat, információs pontot létesítünk és rendezzük a környezetet. A kínálatra alapozott promóció és marketing elemek biztosítják, hogy a projekt mindenki számára megismerhető és elérhető legyen.
A projekt műszaki tartalma:

- Ifjúsági sétány gyalog- és kerékpárút;

- Kerékpáros pihenő (volt Orient Express) kilométerkővel, ivókúttal, információs táblával;

- Ökoturisztikai park „Madárlessel", játszótéri eszközökkel, tanösvénnyel, satírozó táblákkal.;

- 2 db 11 állásos parkoló (kerékpáros pihenőnél, ökoturisztikai parknál a kerékpárút mellett)

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv - EU bannerA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség logó

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.