LAKOSSÁGI FÓRUM

A  településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet szerint

HELYE: Csopaki Község Önkormányzata, Petőfi S. utca 2. – tárgyaló terem
IDEJE: 2024. július 05. (péntek) 09:00-09:30 óráig

Tisztelt Partnerek!

Csopak község Önkormányzata a község településrendezési eszközeinek módosításáról döntött. A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Kormány rendelet (továbbiakban: Eljr.) 68. § (1) a) aa) alpontjában foglaltakat figyelembe véve a módosítás egyszerűsített eljárás keretén belül történik. Tárgyi tervezési feladat az egyes közlekedésfejlesztési
projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 345/2012. (XII. 6.) Kormányrendelet 1. sz. melléklet 1.2.10. pontja alapján kiemelt jelentőségű projekt.

A településrendezési eszközök módosítása a 73. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítése és azzal párhuzamos kerékpárút fejlesztésre vonatkozik. A tervezési munkával az Önkormányzat a Völgyzugoly Műhely Kft-t bízta meg. A 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről (továbbiakban: Eljr.) 1. és 2. melléklet előírása alapján készül, az Eljr. 7.§ (3) b) pontban szereplő eltéréssel.

A lakossági fórum témája kizárólag a 73. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítése és azzal párhuzamos kerékpárút fejlesztése.

Jogszabályi háttér:
Eljr.  65. § (3) bekezdés: A partner véleményének megismerése céljából - a 66. § (1) bekezdése szerinti feltöltéssel egyidejűleg, de az E-TÉR felületen kívül - az önkormányzat polgármestere lakossági fórumot hív össze, amelynek meghívóját az önkormányzat honlapján és a közterületi hirdetőfelületen közzéteszi, egyúttal gondoskodik arról, hogy az elkészült tervdokumentáció az önkormányzati hivatalban megtekintető legyen. A lakossági fórum meghívóját annak időpontja előtt legalább 5 nappal közzé kell tenni.
(4) A lakossági fórumon a polgármester és a tervező ismerteti a településterv, a kézikönyv és a településképi rendelet tervezetének tartalmát, a lényeges változásokat, és lehetőséget biztosít a megjelent partnereknek észrevételeik és javaslataik elmondására.
(5) A partner az észrevételét és javaslatát
a) a (4) bekezdés szerinti lakossági fórumon szóban adja elő, amelyet a lakossági fórumról készült jegyzőkönyvbe foglalnak, és az észrevételt, javaslatot az önkormányzat feltölti az E-TÉR felületre,
b) a (4) bekezdés szerinti lakossági fórumot követő 5 napon belül írásban teszi meg, amelyet a lakossági fórumról készült jegyzőkönyvhöz csatolnak, és az észrevételt, javaslatot az önkormányzat feltölti az E-TÉR felületre, vagy
c) közvetlenül az E-TÉR felületre tölti fel.
(6) A (4) bekezdés szerinti lakossági fórumot és a lakossági fórum helyett összehívott 75. § szerinti helyi partnerségi egyeztetést úgy kell megtartani, hogy a 66. § (2) bekezdése szerinti határidőn belül az észrevételeket és javaslatokat fel lehessen tölteni az E-TÉR felületre. Azt a partnert, akinek a véleménye határidőn belül az E-TÉR felületre nem kerül feltöltésre, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni.

Betekintési és megismerési lehetőség:

- Személyesen papíralapon ügyfélfogadási időben a Hivatalban dr. Biró Donatella aljegyzőnél (87/799-114)
- Online a www.csopak.hu oldalon a Hirdetmények között feltöltve is megtalálja a partnerségi egyeztetés anyagát

Csopak, 2024.06.25.


Tisztelettel:

Ambrus Tibor
polgármester