Mandulafákat és levendulákat ültettek – megszépült Csopak több pontja

Gyönyörű időben az önkormányzat és az intézmények dolgozói, a civil szervezetek tagjai, a település lakói és nyaralótulajdonosai ültettek mandulafákat, levendulákat. Szépítették Csopak közparkjait, közterületeit.

Egy nyertes EFOP-os pályázatnak köszönhetően településszépítő akciót szerveztek Csopakon. Több mint százan vettek részt az eseményen. Sok kisgyermekes család, nyugdíjas, együtt szépítették a községet. A falu több pontján 100 mandulafát ültettek el. A 71-es számú főútvonal mellett pedig ritkították a levendulást, majd azokat közparkokba, az orvosi rendelő mellé és a Kossuth utcában ültették el. Több mint 200 tőt pedig a lakosok és a nyaralótulajdonosok kaptak meg, melyeket a lakóhelyük elé tűzködtek. 
A levendula, mint gyógynövény számtalan hatása mellet elsősorban nyugtató, feszültségoldó és enyhíti a fejfájást. Fertőtlenítő, gyulladást csökkentő hatása közismert, meghűléskor inhaláláshoz használható. Segít a leégett bőr megnyugtatásában, annak gyógyulásában. Az immunrendszert is erősíti, alkalmas a rovarcsípések okozta kellemetlen bőrtünetek enyhítésére és ápolására. Illatpárnába töltve segíti alvásunkat. Virágából szörp, zselé készíthető, valamint kitűnő fűszernövény is. 
Ambrus Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a gyönyörű időben, feláldozva ezzel szabadidejüket, tenni a községért. – Úgy érzem, hogy egy sikeres napot zártunk. Túl azon által, hogy megszépült a településünk, jó volt látni, hogy sok kisgyermekes család, nyugdíjas együtt tett a közösségért. Fontosnak tartom, hogy gyermekeinket arra neveljük, hogy ültessünk fákat, tartsuk tisztában a településünket, környezetünket. Örülök annak, hogy valamennyi civil szervezet és intézményünk képviseltette magát, állandó lakosok és nyaralótulajdonosok egyaránt. 
A Vasút utca mentén lefestették a korlátot, a futballpályánál pedig a lelátót. Szépítették a Csonkatorony területét, és az Olaszrizling tanösvényt is. A munka végeztével a résztvevőket a Mandulavirág Óvoda jóvoltából finom ebéd és frissítő várta az Üdülőfalu és Camping területén.

Köszönjük szépen mindenki segítségét és munkáját!