Halászbokor - Alsóörs és Csopak közéleti havilapja (2011. Február)

XXI. évfolyam 1. szám 2011. február
A beruházások csak szigorú gazdálkodással valósíthatók meg. 

A képviselő-testület februári ülésén hetedik alkalommal módosították a 2010. évi költségvetés számait, Guáth Imre bizottsági elnök szerint ez csak egyes fejezetek közötti átrendezést jelent, a főösszeget nem érinti.

A testület második napirendi pontként tárgyalta a 2011. évi költségvetés tervezetet, amelyhez előterjesztőként Ambrus Tibor polgármester szóbeli kiegészítést fűzött. (A szóbeli kiegészítés az újságban olvasható.)A képviselő-testület döntött településrendészet megalakításáról: 1 fő vezető, 2 fő településőr folyamatos munkaviszonyban, 4 fő alkalmazása időszakosan. 2 fő adóellenőr és 1 fő közterület-felügyelő alkalmazása a szezonban. Legfontosabb feladatuk azok a tevékenységek, melyek bevételt jelentenek, különös tekintettel az építményadó, kurtaxa ellenőrzésére, a parlagfüves területek, behajtások közterület-foglalások ellenőrzésére. A testület a település-rendészet működését a nyári szezon után (szeptember 30.) felülvizsgálja.Miután a testület szerződést bontott a Szekeres Park Szerviz Kft-vel, a közterületek és a strand zöldterületek karbantartását a falugondnokságra bízta, amelyet ez a szervezet megfelelő színvonalon el tudja látni. Ehhez 2 fő létszámbővítésről határoztak. Ugyancsak 1-1 fő létszámbővítésre kerül sor a strand üzemeltetésénél, valamint a művelődési ház IKSZT pályázattal történő bővítésével kapcsolatban. A képviselő-testület megrendeli az Örkény I. sétány és az Ifjúsági sétány rehabilitációja, valamint ehhez kapcsolódóan a kertészeti kiviteli tervek elkészítését. Zárt ülésen döntöttek a képviselők Kissné Ughy Bernadett védőnői kinevezéséről.
Igazgatási szünet2009 nyarán, illetve 2010. december végén volt igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megfelelő munkaszervezés és ügyfél-tájékoztatás mellett a szünet elrendelése továbbra is célszerű. Ezért dr. Szántód Anita jegyző javaslatára a képviselő-testület 2011. augusztus 15-től augusztus 26-ig és 2011. december 23-tól december 30-ig igazgatási szünetet rendelt el.
Nyári szünet az óvodában A szokásos karbantartási munkák mellett idén különösen indokolt a nyári szünet elrendelése, hiszen a képviselő-testület döntése értelmében szeptembertől a 3. csoport kialakítása is megtörténik. Ez utóbbi is jelentős átalakításokkal jár, ezért a testület Tóthné Ferencz Henriette óvodavezető kérésének megfelelően július 4 és július 29 között engedélyezte a Napköziotthonos Óvodában a nyári szünetet.
Az alsóörsi és a csopaki önkormányzatok lapja.Felelős szerkesztő: JUHÁSZ FERENC Kiadja: Presscomp 2000 Kft. Hirdetéseket magánszemélyek,vállalkozók, közületek Alsóörsön és Csopakon a polgármesteri hivatalok címén adhatnak fel.