Halászbokor - Alsóörs és Csopak közéleti havilapja (2010. Március)

XX. évfolyam 2. szám 2010. február
Újabb defibrillátor a településnek

A határidős feladatok miatt márciusban számos napirenddel két rendkívüli ülést is tartott a csopaki képviselő-testület. 17-én többek között meghallgatták

Karáth János tájékoztatóját a pályázaton nyert második defibrillátor hasznosításáról. Ekkor döntöttek arról is, hogy az óvoda felújítása kiviteli tervének elkészítésével is a Csányi-Simon Tervező Irodát bízzák meg. Később ismét tárgyalják a Szent József forrás ügyét. Az önkormányzat meghívást kapott a bolgár Kavarna város elöljárójától, ennek várhatóan májusban tesznek eleget. Március 29-én döntöttek a képviselők arról, hogy a pályázati támogatással felújítandó Fürdő és Füredi utcai játszóterek közül biztonsági okok miatt a Füredi utcait kerítéssel választják el a környezetétől. A testület állásfoglalása szerint egyelőre nem vásárolják meg a BAHART hajókikötőhöz kapcsolódó területet, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy a park és a parkoló funkció megmaradjon. A testület egyetértett azzal, hogy 2 hónapra a csopaki strandon is működjön egy párakapu.
Koszorúzás a Hősi emlékműnélA hagyományokhoz híven Csopakon a diákok verses, dalos összeállításával köszöntötték történelmünk nevezetes eseményeinek 162. évfordulóját. Ünnepi beszédet itt is dr. Bóka István mondott , aki a rendezvény végén Ambrus Tibor polgármesterrel együtt helyezett el koszorút a Hősi emlékműnél.
A művelődési házban rendezett ünnepi megemlékezést követően a résztvevők átvonultak a Hősi emlékműhöz, ahol elsőként az önkormányzat nevében dr. Bóka István országgyűlési képviselő és Ambrus Tibor polgármester helyezett el koszorút. Ezt követően a csopaki civil szervezetek, többek között a Csopaki Nyugdíjas Klub, a Sáner János Kertbarát Kör, a Vöröskereszt, a NABE helyi csoportja, valamint a csopaki intézmények képviselői koszorúzták meg az emlékművet.
A polgármester honlapja
Mire lapunk márciusi száma megjelenik, az interneten az érdeklődők  ambrustibor.hu/jomla! beírásával megtekinthetik Ambrus Tibor saját költségen indított és működtetett honlapját. A polgármester indoklása:-    A mai világban fontosnak tartom, hogy a rendszeres találkozásokon, a különböző fórumokon túl ebben a formában is tájékoztassam a lakosságot,  a más településen élő Csopak szerelmeseit munkámról, ötleteimről, terveimről,  személyes dolgaimról. Tervezem úgynevezett online fogadóóra bevezetését is, ezen bárki felteheti a nekem szóló kérdéseket, szívesen fogadom a település fejlesztésével kapcsolatos javaslataikat. Ugyancsak havonta, kéthavonta egy hírlevéllel is jelentkezem, itt beszámolok a Csopakon történtekről, az aktuális hírekről, elvégzett munkámról, elképzeléseimről. Szeretném, ha a honlap látogatóival együtt alakítanánk ki a weboldal tartalmát.
Az alsóörsi és a csopaki önkormányzatok lapja.Felelős szerkesztő: JUHÁSZ FERENC Kiadja: Presscomp 2000 Kft. Hirdetéseket magánszemélyek,vállalkozók, közületek Alsóörsön és Csopakon a polgármesteri hivatalok címén adhatnak fel.