Haumann Péter volt a Filmklub vendége

Eperjes Károly, Molnár Piroska után a harmadik Kossuth-díjas színész tette tiszteletét a kultúrházban, mely zsúfolásig megtelt. A vendégeket legelőször Varga Kende Lőrinc művelődésszervező köszöntötte, aki röviden bemutatta a Kalandorok című vígjátékot.

A film vetítése után Szendi Péter művelődésszervező beszélgetett Haumann Péter színművésszel. A színészóriás elárult néhány kulisszatitkot a filmből, mesélt pályafutásáról, melyekből kiragadott egy-egy humoros, olykor elgondolkodtató történetet. Hálát ad a sorsnak, hogy egy színdarabban játszhat fiával, Mátéval és lányával, Petrával. Közel 20 éve lakik a szomszédos faluban Paloznakon, amikor csak teheti, egyből lejön, mert imád ott élni. Szereti a balatoni életet, a miliőt, barátságos, kedves embereket ismert meg a környéken. 
Haumann Péter május 17-én ünnepelte 77. születésnapját, számára is meglepetés volt, amikor felcsendült Halász Judit dala: A boldog születésnapot, melyet a közönség együtt énekelt.

A legvégén Dr. Szántód Anita jegyző asszony egy kis ajándékcsomaggal lepte meg Haumann Pétert, aki szemmel láthatóan meghatódott, és jól érezte magát a rendezvényen. 
A tavaszi Filmklub ezzel véget ért, de szeptemberben újabb magyar vígjátékokat tekinthetnek meg a nézők, és a tervek szerint ismert színészeket is láthatnak a kultúrházban.