Csapd le csacsi – a Filmklub vendége Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt

Megkezdődött az őszi Filmklub. A szervezők egy igazi kultuszfilmet, a Csapd le csacsit vetítették le, vendégnek pedig Gáspár Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt hívták meg, aki közvetlenségével, szerénységével és jó humorával hamar belopta magát az emberek szívébe.

Kevés település mondhatja el magáról, hogy idén a negyedik Kossuth-díjas színészt köszönthették, Csopak, ebben is az élen jár. Eperjes Károly, Molnár Piroska és Haumann Péter után Gáspár Sándor volt a Filmklub vendége, akivel Szendi Péter beszélgetett. Természetesen szóba került a film, mely Gáspár szerint is, közel harminc év után kultuszfilmmé nőtte ki magát. Elmondta, hogy végig jó volt a hangulat a forgatáson, de eleinte, ők színészek, kétkedve fogadták, hogy nagy sikere lesz a mozikban.

Az 1990-ben készült, de 1992-ben bemutatott filmszatírát Tímár Péter rendezte, és óriási közönségsikert aratott. A film görbe tükröt mutatott a rendszerváltás időszakáról. Teli poénokkal, és olyan mondatokkal, melyek napjainkká, szállóigévé váltak.