Testvérvárosi találkozó 2015

Twin Town meeting 2015

Európa a polgárokért program logó, HU
Európa a polgárokért program logó, ENG
Európa a polgárokért program logó, Polland
Európa a polgárokért program logó, Romanian

 

Beszámoló

2015. 11. 03.
A « Sustainable growth and environment protection in Europe – 563126-CITIZ-1-2015-HU-CITIZ-TT » projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európa a polgárokért” program keretében:

Fifth day

2015. 09. 06.
A reggelit követően a delegációk részt vettek a katolikus misén, valamint a református istentiszteleten, amelyeken aktívan részt is vállaltak a szertartások menetében ( a Ziemia Myslenicka művészeti csoport és a Szovátáról érkezett Intermezzo Kamarakórus is énekelt a szertartásokon). A délelőtt folyamán faültetésre került sor a csopaki Önkormányzati Hivatal épületénél, ahol Csopak község polgármestere mellett a vendég delegációk vezetői köszöntötték a megjelenteket. A közös ebédet követően a vállalkozó szelleműek kipróbálták a Csopakon található Fitness parkot, míg mások a csopaki strandon találtak lehetőséget a vizes szórakozáshoz.

Fourth day

2015. 09. 05.
A Testvérvárosi találkozó programja ezen a napon számos ponton egyezett a településen tartott Heppiend szezonzáró nap programjával. A délelőtt folyamán közös főzőverseny várta a strandra érkezőket, melynek zsűrizésére a Csopakra érkezett delegációk vezetőit kértük fel, ezzel is szorosabban bevonva az itt lévő delegációkat a nap eseményeibe. Az eredményhirdetést megelőzően autentikus magyar népzene szórakoztatta a megjelenteket.

Third day

2015. 09. 04.
A reggelit követően a delegációk ellátogattak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságába, ahol megismerkedhettek az Igazgatóság épületéül szolgáló Angolkisasszonyok Nyaralójának rövid történetével, valamint az Igazgatóság jelenlegi tevékenységével. Ezt követően interaktív bemutató és előadás vette kezdetét az Igazgatóság parkjában, ahová a Csopak Településért Közalapítvány képviselői is elkísérték a delegációkat.

The second day

2015. 09. 03.
A reggelit követően a delegációk a Nők a Balatonért Egyesület kíséretében hajókiránduláson vettek részt Tihanyba, ahol rövid előadást hallhattak a Balaton élővilágáról, valamint a Tihanyi félszigetről. A Bencés Apátságban a testvérvárosi csoportok megtekintették a barokk stílusban épült templomot, az altemplomot és a Király kriptát, amely a mai Magyarország egyik legértékesebb középkori építménye.

First day

2015. 09. 02.
A külföldről érkező delegációk a délután és este folyamán érkeztek Csopakra. A Lengyelországból, Myslenicéből érkező delegáció nem érkezett meg teljes létszámmal, az első napon harmincöt lengyel vendéget köszönthettünk Csopakon. A Szovátáról érkező delegáció a délutáni jó időt strandolással töltötte, valamint énekkari próbát tartott az Intermezzo Kamarakórus.