Megszólaltak a harangok, felgyúltak advent fényei

A nagy hideg ellenére nagyon sokan jöttek el vasárnap, hogy köszöntsék a Csonkatorony új harangjait és hagyományosan meggyújtsák advent első gyertyáját, a falu fényeit.
Ambrus Tibor polgármester úr köszöntötte az egybegyűlteket. Külön megköszönte Szabó Jánosnak a kezdeményezést, hogy újra szóljanak harangok a Csonkatoronyban. A Csopakért Közalapítványnak, a Baska családnak a Csopaki Művésztelep nyári festmény aukcióját valamint több magánszemélynek és vállalkozásoknak a közreműködést és az adományaikat. Megköszönte Rezgő Jenő vállalkozónak, aki a korabeli rajzok alapján rekonstruálta az egykori templom alakját.
Maciej Ostrowski testvértelepülésünk polgármestere, nagy örömmel köszöntötte a csopakiakat, 12 éve tart a két település kapcsolata, mely már számtalanszor bebizonyította, hogy nem csak a két ország, hanem a két település is jó egészségben és barátságban tud együttműködni, melynek bizonyítéka, a megszólaló harang. Melynek felíratta: ” Ki jó barátra lelt, kincset talált.”
Tislér Géza református lelkész átadott polgármester úrnak a Veszprémi Főegyházmegyei Levéltárból egy dokumentumot, ami leírja a templom elvételét és kiemelte a templom és a torony történetét.
A hangulatról a Fourtissimo Együttes, a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes adventi koncertje gondoskodott.
Csopak fényeit idén Varga Kíra elsőosztályos tanuló kapcsolta fel. Az est során a Csopaki Református Általános iskola diákjai és a Csopaki Református Asszonykör tagjai karácsonyi dalokat énekeltek.
A csopaki pincészetek kódex minősítésű boraikkal valamint a Csopaki Mandulavirág óvoda aprósüteményekkel, forralt borral és teával várta az embereket advent első vasárnapjára.