Minősített pince

Balaton Borgaléria- Balaton Borkúria

A Balaton Borgaléria 2007. július 28-án nyitotta meg első üzletét Balatonfüreden, a Zákonyi Ferenc sétányon, ami a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja. Városunk 1987 óta büszke tulajdonosa a „Szőlő és bor nemzetközi városa" címnek, amely rangot a világon csak 137 település tudhatja magáénak. Hagyománytisztelő, de fejlődő borvidéken járunk. Ezt jelképezi logónkban a szolofürt és mottónk, a „Tradíció és harmónia".

Jásdi Pince

A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár -a borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 15 hektár területen.

A borvidék zászlós borának alapanyaga Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is.
 

Petrányi Pince

Csopak legmagasabban fekvő dűlőjében, a Szitahegyen készülnek boraink, családi birtokméret mellett (3,5 ha), 2001 óta. Az olaszrizling és más hagyományos fehér fajtákon túl törekszünk Csopak vörösboros tradíciójának ápolására is. A 2015-ös nyár óta immár festői panoráma mellett lehet megkóstolni borteraszunkon a csupa izgalmat, örömöt és titkot jelentő csopaki borokat.

Söptei Pince

Étterem: Csopak, Istenfia u. 5.
Tel: 87/340 201; 30/520-8381
E-mail: sopteipince@sopteipince.hu

Alapítva : 1997

Szent Donát Pince és Borház

Pincészetünk alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötodése sokkal régebbi gyökerű. A birtokkönyvekben kutatva egészen a 19. század elejéig visszamenőleg találunk bejegyzéseket arra vonatkozóan, hogy felmenőink Csopakon éltek és szolobirtokkal rendelkeztek.

Tamás pince

TAMÁS VALAMI MÁS!
Csopak egyik legjobb adotságú szőlőtermőhellyel rendelkezik a világon. Szőlőteruletünk 2,5 ha negyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin.A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás ülledékből tevödik össze. A szubmediterrán klimának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott. A terület nagy előnye az a tóról viszaverődő plussz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek. Ennek a sok osszetevőnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudunk készíteni.

 

Tóth Pince

Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Sauvignon Blanc fajtákkal.

Varga Borház

Az általunk forgalmazott borok a Balaton északi partján termett szőlőkből készülnek, reduktívborkészítési eljárással. Főbb borfajtáink: Csopak jellegzetes fajtája az Olaszrizling és a Chardonnay. Ezenkívül forgalmazunk még: Zöldveltelinit, Szürkebarátot, Traminit és Kékfrankost.