Pályázatok

„Virágünnep Csopakon – Horgász és kerékpáros pihenő kialakítása, sétányfejlesztés”

A Balatoni Fejlesztési Tanács, Csopak Község Önkormányzata,  „Virágünnep Csopakon – Horgász és kerékpáros pihenő kialakítása, sétányfejlesztés” című pályázatát 5.287.518  Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A beruházás teljes költsége 10.575.036 Ft volt.

A fejlesztés, Csopak elfogadott vízpart-rehabilitációs tervében szereplő, 596/2, 596/5, 465/1 helyrajzi számú, 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat, az Örkény István sétány déli részét, valamint a helyi lakosok által csak Apácastrandként nevezett sétányszakaszt érintette. A beruházás célja, a Örkény sétányhoz közvetlenül kapcsolódó zöldterületek rendezése-fejlesztése, kulturált környezet kialakítása volt, mely lehetőséget teremt ezután pihenésre és aktív kikapcsolódásra egyaránt.

A Csopaki Református Általános Iskola napelemes fejlesztése

Csopak Község Önkormányzatának, „A Csopaki Református Általános Iskola napelemes fejlesztése” című pályázata, 14 325 600 Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesült, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-3.2.1-15-VE1, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú pályázati felhívás keretében.

A projekt megvalósítása során, a Csopaki Református Általános Iskola épületén 101 db-ból álló, 23 kW-os napelem rendszer került kiépítésre, saját villamosenergia-igény kielégítése céljából.

A Mandulavirág Óvoda és hozzátartozó főzőkonyha infrastrukturális fejlesztése Csopakon

Csopak Község Önkormányzata, „A Mandulavirág Óvoda és hozzátartozó főzőkonyha infrastrukturális fejlesztése Csopakon” című pályázata 117.042.670 Ft, vissza nem fizetendő támogatásban részesült, a Magyarország Kormánya által a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-1.4.1-15-VE1, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 keretében.

Zöldterület rendezése a csopaki Csonkatorony környezetében

A projekt célja hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település a célcsoport számára elsodleges utazási célként jelenjen meg. Ehhez a már meglévo vonzerokön és attrakciókon valamint a szolgáltatási kínálaton és szolgáltató szervezetek együttmuködésén alapuló komplex kínálatot alakítunk ki. 

 

Komplex Falumegújítás Csopakon

A csopaki önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a falumegújítása és fejlesztésre igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 136/2008.(XI.17.) FVM rendelet által meghirdetett pályázaton sikeresen vett részt „Komplex falumegújítás Csopakon" elnevezésű projekttel.

 

A környezettudatos hulladékgazdálkodás - a komposztálás népszerűsítése Csopakon

A pályázó "Csopak Településért" Közalapítvány fontos feladatként tekint a kiskerti komposztálás szemléletének és gyakorlatának terjesztésére. A háztartási szemét jelentős részét zöld hulladék alkotja, egy hétköznapi szemetes edény valóságos kincsesbánya ilyen szempontból. A kertből, konyhából kikerülő szerves anyagok - "zöld javak" - zöme hazánkban jelenleg még a kukákban végzi, pedig számos szempontból jobb lenne, ha a lenyírt fű, gyümölcshéj, növényszárak és társaik komposztálás révén visszajutnának az élő környezet körforgásába.

 

Intelligens strand

A projekt keretében megvalósul a csopaki strand teljes megújítása. Ennek révén szolgáltatásai számos INNOVATÍV és korszerű elemmel bővülnek (internetes infó pontok, wifi hálózat, lap-top és mobiltelefon megőrző és töltő állomás, meteorológiai állomás), játszótereinek egyedülálló felújításával pedig a szabványoknak is megfelelő játszóterek jönnek létre és így több (és biztonságos) lehetőséget kínálnak a GYERMEKES CSALÁDOKNAK. 

 

A csopaki Plul malom molnárlakásának és környezetének felújítása

A csopaki önkormányzat sikeresen pályázott az Európai Mezogazdasági és Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki örökség megorzésére igénybe veheto támogatások részletes feltételeirol szóló 23/2007. (IV.17)FVM rendelet által meghirdetetett pályázaton.

 

Oldalak