Pályázatok

Zöldterület rendezése a csopaki Csonkatorony környezetében

A projekt célja hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település a célcsoport számára elsodleges utazási célként jelenjen meg. Ehhez a már meglévo vonzerokön és attrakciókon valamint a szolgáltatási kínálaton és szolgáltató szervezetek együttmuködésén alapuló komplex kínálatot alakítunk ki. 

 

Komplex Falumegújítás Csopakon

A csopaki önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a falumegújítása és fejlesztésre igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 136/2008.(XI.17.) FVM rendelet által meghirdetett pályázaton sikeresen vett részt „Komplex falumegújítás Csopakon" elnevezésű projekttel.

 

A környezettudatos hulladékgazdálkodás - a komposztálás népszerűsítése Csopakon

A pályázó "Csopak Településért" Közalapítvány fontos feladatként tekint a kiskerti komposztálás szemléletének és gyakorlatának terjesztésére. A háztartási szemét jelentős részét zöld hulladék alkotja, egy hétköznapi szemetes edény valóságos kincsesbánya ilyen szempontból. A kertből, konyhából kikerülő szerves anyagok - "zöld javak" - zöme hazánkban jelenleg még a kukákban végzi, pedig számos szempontból jobb lenne, ha a lenyírt fű, gyümölcshéj, növényszárak és társaik komposztálás révén visszajutnának az élő környezet körforgásába.

 

Intelligens strand

A projekt keretében megvalósul a csopaki strand teljes megújítása. Ennek révén szolgáltatásai számos INNOVATÍV és korszerű elemmel bővülnek (internetes infó pontok, wifi hálózat, lap-top és mobiltelefon megőrző és töltő állomás, meteorológiai állomás), játszótereinek egyedülálló felújításával pedig a szabványoknak is megfelelő játszóterek jönnek létre és így több (és biztonságos) lehetőséget kínálnak a GYERMEKES CSALÁDOKNAK. 

 

A csopaki Plul malom molnárlakásának és környezetének felújítása

A csopaki önkormányzat sikeresen pályázott az Európai Mezogazdasági és Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki örökség megorzésére igénybe veheto támogatások részletes feltételeirol szóló 23/2007. (IV.17)FVM rendelet által meghirdetetett pályázaton.

 

Kerékpárosbarát település

A projekt célja hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település a célcsoport számára elsődleges utazási célként jelenjen meg. Ehhez a már meglévő vonzerőkön és attrakciókon valamint a szolgáltatási kínálaton és szolgáltató szervezetek együttműködésén alapuló komplex kínálatot alakítunk ki.