Tűzgyújtási tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 23/2008. (XI.25.) önkormányzati rendelete alapján Csopak belterületén április hónapban (április 1-jétől április 30-ig), valamint az október 15. és a november 30. közötti időszakban engedélyezett a tűzgyújtás.

Külterületen bejelentési kötelezettség van, amelyet írásban kell megtenni a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felé. Az ehhez szükséges nyomtatvány a Katasztrófavédelem honlapjáról letölthető (http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/tuzvedelem ), amelyhez 3.000,- Ft-os illetékbélyeg szükséges.

Az ügyintézési idő 5 nap, ezért javasolt az égetés időpontját minimum 8 nappal az égetés napja előtt bejelenteni a fenti nyomtatványon. 

Az égetés napján az égetés kezdetét, és az égetés befejezését a 112-es telefonszámon be kell jelenteni a Katasztrófavédelem felé.

Bejelentés nélküli, illetve engedély nélküli égetésért a Katasztrófavédelem bírságot szab ki, és az esetleges vonulási költséget.

Bővebb információ a Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján található: http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/a-szabadteri-tuzgyujtas-szabalyai 

Dr. Szántód Anita 

jegyző