Lomtalanítás

TÁJÉKOZTATÓ
 
Értesítjük Csopak település lakóit és üdülőtulajdonosait, hogy 
a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
LOMTALANÍTÁST
szervez
2018. április 16-án (hétfőn).
 
Csopak Község Önkormányzata az európai szokásokhoz igazodva az idei évben is lomtalanítási szigetek kialakításával végzi a lomtalanítást. Kérjük, hogy a limlomot 2018. április 13-15. között helyezzék ki 8.00-20.00 óra között, az alábbi lomtalanítási sziget egyikén:
               - 71-es út alatt: Fürdő utcai parkoló szelektív gyűjtőhelynél szalaggal bekerített terület,
               - 71-es út felett: Paloznaki út feletti parkoló szalaggal bekerített terület.
 
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lakóingatlanok elé lomot kihelyezni tilos! A hulladék kihelyezése közterület szennyezési bírságot von maga után.
 
Nem lehet kihelyezni a lomtalanításkor kommunális hulladékot, építésből- bontásból származó anyagot (ajtó, ablak, szigetelőanyag, stb.), törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, kerti, valamint zöldhulladékot, akkumulátort és gyógyszereket, festékes és olajos flakonokat. Elektronikai hulladék gyűjtése elkülönítetten történik.
 
Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a lejárt szavatosságú, hulladékká vált gyógyszereket a gyógyszertárakban, a hulladékká vált gumiabroncsokat, televíziókat, monitorokat a gyártónál, kereskedőnél van lehetőség leadni.
A hulladéksziget igénybevételekor a szemétszállítási szerződés meglétét minden ingatlan tulajdonosnak igazolni kell. (csekk vagy a szemétszállítási szerződés bemutatása)
 
 
Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 
2018. évben – az előző évhez hasonlóan – Társaságunk külön-külön 
zöld hulladék és elektronikai hulladékgyűjtési akciót is szervez az önkormányzat által kijelölt helyszínen.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy zöldhulladékot csak 
kiskerti (0,5 m3)mennyiségben tudunk befogadni. Nagyobb mennyiség a Probio komposztáló telepén ingyenesen befogadásra kerül.
Kihelyezhető elektronikai hulladék: hűtőszekrény, mosógép, kisháztartási gépek, számítógép, villanymotor, bojler, stb.
Televíziót, illetve monitort sajnos befogadni nem tudunk!
 
Zöld hulladék és elektronikai hulladékgyűjtés helyszíne: Gazdasági ágazat telephelye Csopak, Kishegyi út
Zöld hulladék és elektronikai hulladék elhelyezésének időpontja: 2018. április 13-tól (péntektől) 2018. április 19-ig (csütörtök) minden nap 7-15.30 óráig.
 
A lomtalanítás napján az esetleges észrevételeiket, bejelentéseiket a 87/342-633-as telefonszámon tehetik meg. Tevékenységünkkel segítsük elő környezetünk védelmét, és tegyünk meg mindent környezetünk tisztaságáért!
 
 Csopak Község Önkormányzata